Optimist eller pessimist?

Oct 11 2018

Jag såg att Ottosson hade 20-årigt jubileum igår och då fick jag för mig att kolla hur länge jag hållit på. Lustigt nog så är det idag precis 9 år sedan jag skrev mitt första blogginlägg. Så här såg det ut:

“Allting har sin början!

Har äntligen kommit igång med hemsidan, det här ska bli kul. Började med att lägga in mina tre 5-kronor från Oscar II och är mycket nöjd med resultatet. Får nog räkna med att det här projektet tar ett antal månader i anspråk. Men alltid lär man sig något.”

Jag vet inte riktigt om jag ska tycka att jag var optimistisk eller pessimistisk när jag trodde att projektet skulle ta “ett antal månader i anspråk”. Optimistisk för att jag räknade tidsåtgången i månader eller pessimistisk för att jag inte trodde att jag skulle hålla på så länge. Nu har det blivit 108 månader och det här blogginlägget bör vara den 2854:e sidan jag påbörjar, varav 389 är blogginlägg. Och än ser jag ingen ände på det hela. Ganska många sidor har tagits bort med tiden av olika anledningar, och ännu fler är gömda för allmänhetens blickar. Mycket av det som är offentligt är skrivet av en betydligt okunnigare skribent och borde naturligtvis redigeras. Men att gå igenom alltihop och göra dessa ändringar lär väl ta 9 år till och det tror jag inte att jag orkar med. Betydligt roligare då att fortsätta skriva om sådant jag inte skrivit om tidigare.

Falcoin