Vem är vem?

Sådär, då har jag återställt sidorna med “Kända samlingar av svenska mynt”, eller “Kända samlare” som det lika gärna kunnat heta. Alla namn i registret är dock inte försedda med länkar ännu eftersom jag inte tycker att jag där har så mycket att visa upp. Många namn har inte ens någon egen sida som är påbörjad ännu och då står namnen bara där som en påminnelse om att jag vill göra det någon gång när tiden och entusiasmen så medger.

Egentligen är det här ett projekt som är alldeles för stort för en enskild person och jag vore väldigt tacksam om jag kunde få lite hjälp. Jag skriver ju bara om samlare som jag stöter på i min forskning och oftast gör jag ingen utökad forskning om just den personen. Jag skriver alltså ner bara det jag får veta vid just den tidpunkten och det är ju oftast väldigt lite. Jag har ju en liten vision om ett numismatikens “Vem är Vem” där inte bara samlare utan även betydande handlare och andra numismatiker finns porträtterade. Kanske kan någon också ge ut det i bokform någon gång, men jag är tyvärr inte själv den grävande reporter som behövs för det jobbet. Tills vidare skulle jag dock vara mycket nöjd och glad över de små bidragen i form av kompletterande information till de sidor jag redan har och kanske något foto. Om någon vill skriva en hel artikel om någon betydande samlare så publicerar jag det naturligtvis i författarens namn.

Man kan göra så mycket mer om man hjälps åt!

Falcoin