Raritetssidorna är återställda

Så är det midsommar och raritetssidorna är återställda som utlovat. Sista sidan blev Nödmyntet IVPITLR (felstavningen) och den är återställd i dubbel bemärkelse. Jag har ju alltid haft en gräns på ca 15 exemplar och det har berott dels på att mitt gamla program inte kunde ta fler bilder per sida och dels på att det ofta blir så svårt att hålla isär exemplar som är mycket lika. Jag tror det är dukaten 1803 där jag har 12 säkra exemplar och därtill 6 bilder som jag inte säkert kan identifiera. Exempelvis så såldes 2 ex på Nordlinds auktion i november 2011 och dessa var så lika att jag inte skulle se skillnaden ifall jag tog bort märkningen på bilderna. Och det var ju ändå mycket bra foton.

Med IVPITLR är det annorlunda: jag känner till 17 ex nu och det är ingen svårighet alls att se skillnaden på dem. Dessutom är den så gott som alltid avbildad i katalogerna vilket är mycket ovanligt för ett kopparmynt. Klart att man ska visa alla ex när det faktiskt finns plats!

Roligt också att se att alla sidor har blivit besökta. Finessen att kunna se antalet besök/sida fanns inte i mitt gamla program och det här är ju en klar förbättring.

Annars så lovar jag nu att inte lova något mer. Resten av återställandet får komma när det kommer. Typförteckningen kommer nog att ändras något eftersom jag fått en del idéer efter hand och det är ju nu jag har chansen att göra ändringarna. Men det gör ju också att det kommer att ta längre tid än när man bara kopierar. Men det finns väl ingen anledning att jäkta? Nu tycker jag att vi firar midsommar i stället. 😉

Falcoin